Snickers Cupcakes

Kriva sam i priznajem da za prijedlog ovih mjesečnih Kuvarijacija  predložila da se izaberu Snickers Cupcakes  i za koje moram priznati da su me privukle predivne fotkice a recept sam iskreno na brzinu pročitala i nisam registrirala silnu količinu šećera ali dobro da imamo Maju pa nam je dopustila da malo preoblikujemo recept.
Biskvita sam se držala u popunosti sam što sam smanjila količinu šećera i kod mene je bilo 180 g bijelog šećera bez dodavanja smeđeg.
Biskvit 220 g brašna
             85 g kakaa
             žličica i pol praška za pecivo
             pola žličice soli
          230 ml tekućeg jogurta
          120 ml kiselog vrhnja
             2 žlice vode
          170 g makanog maslaca
          180 g šećera
            2 jaja
            1 žlica vanilinog ekstrakta
Pomiješati suhe sastojke a posebno jogurt, vrhnje  i vodu, omekšali maslac umutiti mikserom s šećerom te postepeno dodati jaje po jaje. Naizmjenično dodati suhe sastojke u smjesu s maslacem a onda i tekuće.Kada se smjesa sjedini, rasporediti je u kalupe i stavit peći u zagrijanu pećnicu na 180 C oko 25 min i provjeriti čačkalicom dali su gotovi.
Fil 1 1 kantica kondeziranog mlijeka (koju sam kuhala prethodno neotvorenu 2,5 h u padeli s vodom da dobijem dulce de leche)
        90 g slanog kikrikija
        80 g nutelle
Fil 2 200 g šećera
        200 g slatkog vrhnja
Šećer lagano topiti na vatri i kad se skoro otopio dodati ugrijano slatko vrhnje, kuhati dok ne zgusne i dok vi ne dobijete fini karamel preljev.
Cupcaksovima izdubite sredinu kada su se ohladili, prvo ulijte karamel preljev ili fil 2, potom kikiriki, pa velika žlica nutele a potom na sve to dulce de leche. Povrh još ukrasite karamel preljevom ili svakom dajte malu žličicu pa neka svako stavlja karamel preljev po volji.
Za ukrase sam rastopila 150 g šećera i kada se šećer rastopio na lganoj vatri s žlicom sam radila krugove na masnom papirom i čačkalicom izvlačila niti i tu istu čačkalicu ostavila u karamelu da dobijem mali lizalice.
Iskreno razočarana sam, jako je slatko a ni izgledom me bar moji nisu privukli iako su se klincima svidjeli.

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online