Polpete od gljiva i šparoga

Šparoge, šparoge ča ja volim šparoge a pogotovo u ovako jednostavnoj a nadasve finoj kombinaciji iako je Tin sumnjičavo gledao dok sam kuhala ručak i bojao se da će ostati gladan (naravno nema mesa) . Iako kuhajući  objašnjavala  sam mu nutritivne vrijednosti i da gljive zamjenjuje meso ali me je gledao kao nevjerni Toma. Dok ih nije probao.
A moram priznati iznenadile su i mene iako ih volim u rižotu, kao punjenje , fritaje. Radila sam ih po ovom receptu uz male preinake. Uz dodatak salse od zadnjih pomidora iz frizera koje mi je poslala mama i paštu odličan ručak.
Polpete od gljiva 400 g šparoga (ja sam imala 300 g)
                         200 g šampinjona (stavila 350 g)
                          mala šalica sjeckanog peršina
                          soli, papra
                         mala kapula
                         3 jaja ( 1 žutanjak + cijelo jaje)
                         4 žlice brašna (stavila 2 )
                          7 žlica krušnih mrvica (stavila 5)
Kapulicu prodinstajte ,dodajte šampinjone narezane na male kockice, nakon par minuta dodajte i šparoge narezane na sitne komadiće i dinstajte dok ne ispari sva tekućina.Soli i papra dodajte po želji i kako volite. Pustite da se smjesa malo ohladi a potom dodajte jaja, brašno i krušne mrvice i umiješajte žlicom dok ne dobijete kompaktnu smjesu koju lagano poržite dvije minutice s jedne strane a potom i s druge. Poslužite uz omilijenu salatu ili umak koji volite.
I tako je i moj nevjerni Toma uživao uz kometar da je toga moglo biti i više.

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online