Male crostate od jagoda

Fine, male s prhkim tijestom i jagodama i zapečenim snijegom od bjelanjka a u drugoj verziji s slastičarskom kremom, jagodama i preljevom od jagoda. Za dva do tri zalogaja idealne kako kome pašu.
Za zapečenu pitu od jagoda birajte one mekše jagode koje nitko neće, pustiti će fino sok pri pečenju i pitice neće bite suhe i u dodiru s slatkim snijegom divne.Recept  pogledajte ovdje gdje sam pekla veliku pitu.
Ja volim više ove dok klinci obožavaju one s kremom i preljevom ako vam se neda kuhati krema skuhajte jednostavno puding od vanilije.
Slastičarska krema  4 žutanjka
                           100 g šećera
                               5 dcl mlijeka
                               4 žlice gustina
                           125 g maslaca
                            1 vanilja štapić ili 2 vanilin šećera
Žutanjke i šećer izmiksati , 4 dcl milijeka staviti kuhati. U ostatak mlijeka razmutuite 4 žlica gustina.Ostružite vaniliju i stvaite kuhati u mlijeko i zrnca i sam štapićPrije dodavanja smjese žutanjka i šećera štapić vanilije izvadite. Dodajte smjesu žutanjka i šećera i lagano kuhajte dok ne dobijete puding. Pustite da se ohladi i dodajte omekšali pjenasto umućeni maslac.Punite košarice kremom, posložite jagode (ili voće koje volite) i prelijte preljevom u boji koji ćete napraviti slijedeći upute na vrećici.
      Uživajte u ostaku dana , odmarajte se , prošećite uz more, rijeku ili šumom i opustite se uz svoje najbliže.

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online