Čokoladna mokka torta

Brza, jednostavna a čak ne trebate paliti pećnicu za ovo malo slatko zadovoljstvo. Odlična uz ovo proljeće koje je napokon navratilo u naše krajeve a uz par dana godišnjeg da sredim vrt i koju šetnju uz more odlično.
Čokoladni ogrtač 250 g mljevenih čokoladnih keksa s komadićima čokolade
                            100 g lješnjaka prepečanih i samljevenih
                            120 g omekšalog maslaca
Kekse i lješnjake sameljite te pomiješajte s omekšalim maslacem i obložite kalup torte s svih strana, posebno fino obložite stranice kalupa te ga odložite u frižider da se obloga stisne.
Čokoladni ganache 150 g čokolade s većim udjelom kakaa
                                 80 ml slatkog vrhnja
Slatko vrhnje zagrijati te postepeno dodati čokoladu i postepeno mješajući otopiti isto. Pustiti da se ganache malo ohladi a potom ga nanijeti na podlogu od keksa i lješnjaka i pustiti da se stisne.
Mokka krema 170 ml jake crne kave
                      200 g tamne čokolade
                        60 g maslaca
                          2 žutanjka
                        10 g želatine ili kao u mom slučaju 5 listića želatine
                     250 ml slatkog vrhnja utučenog u šlag
                       50 ml slatkog vrhnja
Skuhajte crnu jaku kavu i procijedite je od taloga da vam bude točno 170 ml kave, pustite da se ohladi.
Maslac rastopite i dodajte čokoladu te ju polagano otopite . Listiće želatine namočite u vodu i pustite je 10 min da nabrekne. U čokoladu koju ste otopili dodajte 2 žutanjka i mješajte 2 min, dodajte i kavu i 50 ml slatkog vrhnja te lagano umiješajte ocijeđenu želatinu. Ja sam lončić  vratila malo na zagrijanu ploču da mi se želatina otopi do kraja i smjesa postane jednolična. Pustite da se ohladi a slatko vrhnje umiješajte  s dodatkom 3 žlice šećera u šlag. Postepeno žlicom dodajte šlag u smjesu a onda sve još mikerom dobro umiješajte u jednoličnu smjesu. Nanesite je na čokoladni ganache te pustite da se bar 2 h ohladu u frižideru.
Recept sam pronašla na coolki od drage Angeline koje me je osim svojih recepta privukla i svojim životnim putem u kojem uživa s svojom djecom, mužem i psima i svojom velikom ljubavi prema svom vrtu u kojem kako kaže ima preko 100 ruža. Nasmijala me jedna njena rečenica moj muž je htio pecati a ja uživati u svojoj vikendici u svojoj obitelji i u prirodi kaja me okružuje, iskreno malo joj i zavidim na svemu tome jer ja nažalost nisam mogla svoj posao spojiti s svojim voljenim otokom i guštanjem na njemu. Naravno malo prošvrljajte njenim receptima.  Ali mi guštali uz komadić torte u našem vrtu koji je ponovo nakon zimskih mjeseci opet u funkciji. A vama drage moje želim ostatak vikenda.

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online