Ajme koliko nas je kvasac

Mirela nam je zadala odličnu temu za ovaj mjesec kvasac u krugu igrica Ajme koliko nas je i švrljajući već vidim da nas se puno odazvalo na ovu zanimljivu temu, kvasac upotrebljavam najviše u suhom izdanju i uvijek ga imam u kući. Upotrebljavam ga kao i piling za moje lice i pokazao se kao odličan, u 5 žlica mlijeka umiješam žličicu suhog kvasca i žlicu meda i pustim da se digne a potom u tu smjesu umiješam 2-3 žličice taloga od kuhane turske kave da dobijem gustu egizistenciju koju nanesem na lice. Odlična maska koje mi regenerira lice i koža postane baršunasta i lijepa.
Drugi recept koji šaljem Mireli je moje poznato Slonovo uho koji zaista svi vole u svim prilikama jer se lako kida i pristaje u svim prilikama ali dobro je sa svim vrstama brašna i s sjemenkicama koje volite.
Drugi recept koji joj šaljem su Pitki od naše drage Pavlovske s coolke koji moji doma obožavaju i rado ga napravim.
Tijesto 2 i 1/2 žličice kvasca
           50 ml mlakog mlijeka
           1 žlica meda
           3 žlice maslinovog ulja
           250 ml kiselog mlijeka
           500 g brašna
           1 žličica soli
Maslac 70 g maslaca
            2-3 češnja češnjaka
            1 žličica kopra
            2-3 žličice peršina
Prvo izradite maslac s češnjakom, peršinom, koprom, izmješajte dobro i napravite finu kobasicu, omotajte folijom i stavite u frizer.
Za tijesto kvasac po miješajte s medom i mlakim mlijekom i pustite da se digne. Dodajte ulje, kiselo mlijeko i sol i postepeno brašno i umijesiti mekano i podantno tijesto. Ostavite da se diže pola sata a onda ih razvaljajte u 12 loptica i pustiti da se još dignu. U svaku sredinu utisnite dio smrznutog maslaca u sredinu i stavite ih peći na 200 C dok ne dobije finu koricu najviše 12-15 min.
Prvo ćete osjetiti predivan miris a tek kad probate pitki će biti omiljen i na vašem stolu.

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online