Ajme koliko nas je - jogurt

Odlična tema koju je izabrala Mateja u krugu ovomjesečne igrice Ajme koliko nas je koju je pokrenula Snježana a mi i dan danas se igramo s temama koje nam zadaju domaćice. Jogurt jako volim kao samo jelo. zapravo ga obožavam ali ga nažalost rijetko jedem je mi radi dodatnu sluz u organizmu koja mi i baš ne paše zbog zdravstvenih razloga ali bar dva puta tjedno si ga priuštim i to obavezno kao fin doručak s dodatkom orašastih plodova, svježeg voća i meda. Ali volim jako i labneh i koji rado koristim kao namaz ili dodatak u razne krem kolače gdje se traži krem sir.
Sastojci 650 g čvrstog jogurta
              mala žličica soli
              gaza
              cjediljka
              padela
U jogurt jednostavno umiješamo žličicu soli. U padelu stavimo cjediljku, u cjediljku gazu u koju ulijemo jogurt i lagano stisnemo gazu i zavrnemo krajeve i pustimo 2 dana da se jogurt cijedi. U gazi će ostati fin krem sir a u padeli sirutka koja je isto jako zdrava i koju nemojte bacati već ili popijte i pomiješajte u sok s voćem i dobiti ćete jako zdrav napitak.
Ja sam radilamale kuglice i jedne sam valjala u mješevinu sjeckanog svježeg vlasca i peršina , druge u krupnu sol s dodatkom chilija i slatke crvene paprike, a treća sam ostavila natur. Također su mi odlične kao male kuglice koje stavite u maslinovo ulje s kaparima i maslinama, odličan namaz i prilog kruhu.
Ovaj krem sir sam i koristila i za ovu svečanu slanu tortu za koji sam recept pronašla kod naše Inke a i Zorica ju je radila pa njene utiske možete pronaći ovdje
Nama se je jako svidjela, punog okusa a kod mene s mini pomidorima, kaparima, vlascem, maslinama i mini mozzarelom, odličan dodatak uz narezak a uz to i jako dekorativna.
Nadam se da će se i Mateji svidjeti moja ulaznica a da će biti i jako finih recepta u to i ne sumnjam, iako zadnjih dana nisam baš u kuhinji jer skupljamo pomoć u hrani, robi za naše drage koji su se morali iseliti iz svojih kuća i koji zaista svi trebaju pomoć na bilo koji način je i mi možemo pružiti pa makar i samo jednim telefonskim pozivom koji svi možemo birati zar ne...

xxoo by
Love and babies
Wedding inspiration websites
Stylish young ladies clothing stores online